Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Muizen in huis voorkomen


Muizen in uw huis of bedrijf voorkomen is natuurlijk veel aantrekkelijker dan een plaag bestrijden. Lees hieronder wat erg belangrijk is om muizen te voorkomen:

Hygiëne


Muizen komen vaak uw woning of pand binnen op zoek naar voedsel en een nestplaats. De beste manier om muizen dus buiten te houden is om uw woning of pand zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Kort gezegd berg voedsel op en zorg dat er geen nestmateriaal te vinden is. Muizen eten maar 3 tot 5 gram per dag en kunnen zonder drinkwater. Het vocht dat uit voedsel komt is voldoende.

De onderstaande maatregelen zijn om muizen buiten de deur te houden.

  • Voedsel opslag - Muizen knagen door kartonnen en plastic verpakkingen heen. Bewaar voedsel daarom in gesloten dozen van metaal, glas of stevig plastic.
  • Afval - Ruim afval direct op in gesloten afvalemmers.
  • Schoonmaken - Een paar kruimels onder de koelkast, onder het fornuis, in keukenkastjes, in de voorraadkast of in een bureaulade zijn voldoende voor een muis. Zorg ervoor dat er geen kruimels liggen op deze voor ons onzichtbare plaatsen.
  • ‘Rommel’ - Ruim alle overige rommel en afval op, muizen kunnen dit gebruiken als schuilplaats of als nestmateriaal.
  • Huisdieren - Muizen eten graag het voedsel van uw huisdier. Ook vogelzaad vinden ze erg lekker. Bewaar de brokken in een gesloten bak en ruim het eten wat uw huisdier niet opgegeten heeft direct op. Vetbollen voor vogels trekken ook muizen aan, haal deze ’s avonds binnen.

Preventieve maatregelen tegen muizen


Muizen zijn zeer wendbaar en flexibel uw woning of pand binnen komen door een gaatje van 5 mm is geen probleem. Daarnaast zijn muizen excellente klimmers ze kunnen tegen een ruwe muur al naar boven lopen.

De volgende punten zijn om muizen te weren.

  • Deuren - Een kleine kier onder de deur is genoeg voor een muis. Plaats daarom een deurborstel onder deuren met een kier, zodat muizen niet meer via de buitendeur binnen kunnen dringen.
  • Kabels en pijpen - Veel woningen hebben gaten in de buitenmuur voor elektriciteit, wasmachines, drogers en vaatwassers. Muizen passen regelmatig door deze gaten. Helemaal als het witgoed wordt vervangen, er nieuwe gaten worden geboord en de oude gaten niet goed opgevuld worden. Ook bedrijfspanden hebben regelmatig gaten in de buitenmuur voor elektriciteit en andere apparaten. Gaten rondom buizen en kabels dienen te worden opgevuld met RVS platen, staalwol en kit.
  • Stootvoegen - Muizen kunnen gemakkelijk binnendringen via stootvoegen. Sluit stootvoegen niet hermetisch af, deze zijn nodig voor ventilatie, maar gebruik stootvoegdichters.
  • Dakranden - Muizen zijn goede klimmers, gaten in dakranden en beschadigde dakpannen kunnen muizen toegang tot uw pand verschaffen. Herstel het dak of gebruik fijn RVS gaas om de gaten te dichten. Let erop dat de openingen in het gaas niet groter zijn dan 5 millimeter.
  • Planten - Muizen klimmen gemakkelijk in struiken en bomen om via het dak toegang tot uw pand te krijgen. Slecht onderhouden tuinen met veel onkruid bieden muizen een schuilplaats. Zorg ervoor dat takken van bomen en stuiken uw pand niet raken en verzorg de planten en bloemen rondom uw pand goed. Laat bij voorkeur een ruimte tussen uw woning of bedrijfspand en de planten, zodat muizen zich hier niet kunnen verstoppen.

Professionele muizenbestrijding


Heeft het vermoeden last van een muizenplaag te hebben? Neem direct contact met ons op voor advies en een offerte. Muizen kunnen ziektes overdragen via hun urine en uitwerpselen en knaagschade aan uw pand of woning veroorzaken.

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven