Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Het gevaar van een muizenplaag


Zoals algemeen bekend is zijn muizen vaak dragers van ziektes. Deze worden veelal verspreid door uitwerpselen, urine en speeksel. Doordat muizen moeten blijven knagen om hun tanden kort te houden, veroorzaken ze vaak schade aan uw gebouw en/of producten. Door de snelle voortplanting worden 2 muizen al snel een hele plaag.

Om een muizenplaag te herkennen kunt u kijken bij de signalen van muizenoverlast en preventieve maatregelen. Op deze pagina gaan we verder in op de gevaren die een plaag met zich mee breng.

Verspreiding van ziektes


Muizen kunnen verschillende bacteriën, parasieten en virussen bij zich dragen. Deze kunnen een risico vormen voor mensen maar ook andere huisdieren. Deze ziekteverwekkers worden vaak overgebracht op mensen doordat wij uitwerpselen of besmette producten/eten aanraken.

De meest voorkomende ziektes die muizen bij zich dragen zijn:

  • Salmonella - Een bacterie die voedselvergiftiging veroorzaakt. Muizen laten in hun looppaden keutels en urine achter op het aanrecht en in keukenkastjes, waardoor voedsel besmet kan worden.
  • Leptospirose - Ook wel bekend als de ziekte van Weil. Leptospirose wordt overgedragen door de urine van muizen.
  • Hantavirus - Dit virus wordt verspreid door muizenkeutels. In 2012 was er een uitbraak van het Hantavirus in het Yosemite National Park in Amerika.

Schade door muizen


Door de grote nieuwsgierigheid van muizen is de kans groot dat ze door uw gehele pand of woning komen. Hierbij nemen ze overal een hapje te eten of maken ze zelf doorgangen.

Knaagschade


Doordat muizen hun tanden kort moeten houden, knagen ze aan alles wat ze tegen komen. Denk hierbij aan alles in uw pand van meubels tot plinten en elektrische bekabeling. Hierdoor is een kans op kortsluiting en/of brand groot.

Schade aan voorraden


Muizen eten per dag 3-5 gram in kleine beetjes per keer. In één nacht kunnen muizen op tot wel 30 verschillende plaatsen iets eten. Doordat ze van zo veel verschillend voedsel een hapje nemen, besmetten ze meer voedsel dan ze eigenlijk nodig hebben. Alles waar muizen aan geknaagd hebben, moet weggegooid worden om verspreiding van ziektes te voorkomen.

Psychologische schade


De meeste mensen schrikken zodra ze een muis in huis zien. Het idee dat er bij het zien van een muis in huis er altijd meer zijn kan angst en onrust veroorzaken. Daarnaast speelt ook schaamte een rol, het hebben van muizen wordt vaak geassocieerd met slechte hygiëne.

Schade door muizen


Door de grote nieuwsgierigheid van muizen is de kans groot dat ze door uw gehele pand of woning komen. Hierbij nemen ze overal een hapje te eten of maken ze zelf doorgangen.

Professionele muizenbestrijding


Heeft het vermoeden last van een muizenplaag te hebben? Neem direct contact met ons op voor advies en een offerte. Muizen kunnen ziektes overdragen via hun urine en uitwerpselen en knaagschade aan uw pand of woning veroorzaken.

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven