Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Muggen


Er zijn 25 muggensoorten te vinden in Nederland. Met name in de zomer zijn deze hinderlijk. De vrouwelijke muggen moeten hun eitjes tot rijpheid brengen met behulp van bloed. Om deze reden steken zij mensen ondanks een goede bescherming.

U ervaart van de muggen die in Nederland leven geen overlast n.a.v. ziekteverspreiding. De overlast die u ervaart komt door de irritatie van de beet.

Er zijn duizenden verschillende muggen bekend in de wereld, waarvan de malariamug de meest besproken mug is. In Nederland zal u deze niet tegenkomen. De tijgermug is ook een veelbesproken soort. Deze komt sporadisch voor in Nederland doordat deze meekomen met vrachtschepen.

Muggen zijn te vinden bij stilstaand water en vinden warm, vochtig weer erg prettig. Deze omstandigheden zijn ook te vinden in bijvoorbeeld kruipruimtes, waardoor dit ook een ideale plek is voor muggen. Het stilstaande water is de plek waar muggen hun eitjes leggen, vaak zijn dit er meer dan 100. Doordat de adembuis van larven is verbonden met de buitenlucht, kunnen zij goed overleven in zuurstofarm of vuil water.

Muggenplaag herkennen
Muggen voorkomen

Muggenbestrijding


Wanneer er een beperkt aantal muggen in uw pand te vinden is, zijn doe-het-zelf producten vaak effectief. Maar naarmate de aantallen groter worden, of de insecten niet weg blijven, heeft u te maken met een plaag.

Wilt u meer informatie over muggen problemen en oplossingen? Neem contact op met de experts in ongediertebestrijding. Bel ons op of stuur ons een e-mail.

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven