Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Ratten bestrijden


Ratten brengen grote risico’s met zich mee. Zowel voor mens als dier zijn ze erg slecht voor de gezondheid. Ze dragen vele ziektes met zich mee zoals: Salmonella, E. Coli, TBC en de ziekte van Weil. Tevens dragen ze teken, mijten en vlooien met zich mee waardoor allergische reacties kunnen ontstaan.

Tekenen van een rattenprobleem


Overdags zul je vaak geen ratten zien omdat het voornamenlijk nachtdieren zijn en bang voor mensen. Signalen die standaard voorkomen bij een rattenprobleem in huis of uw bedrijf zijn:

  • Krassende geluiden in muren en onder vloeren.
  • Opengescheurde voedselverpakkingen bij het zoeken naar voedsel. Ratten-nesten kunnen worden gevonden in gebouwen waar het warm en beschut is. Nesten worden gemaakt van klein versnippert materiaal zoals kranten of stof.
  • Uitwerpselen donker en langwerpig.
  • Kenmerkende geur Ratten ruiken naar muskus- en ammoniakgeur, dat vooral sterk is in (half)gesloten ruimten, zoals onder kasten.
  • Schade om hun tanden kort en scherp te houden knagen zijn aan hout en plastic. Doordat zij ook aan electra-kabels knagen is er brandgevaar aanwezig.
  • Nesten zijn voornamenlijk jonge ratten aanwezig.
  • Hol in de tuin voornamenlijk bij composthopen, onder houtenplanken en boerderij gebouwen.

Professionele rattenbestrijding


Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine rattenplagen in huis te bestrijden, is voor grotere rattenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk. Zelf ratten bestrijden leidt in die gevallen vaak niet tot het gewenste resultaat.

De ongediertebestrijders van Rent 2 Prevent bieden een zeer doelgerichte rattenbestrijding voor bedrijven en muizenbestrijding in huis om elk muizenprobleem op te lossen en geven advies over hoe u uw bedrijfspand of huis in de toekomst rattenvrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.

Rent 2 Prevent biedt de service om ratten en andere ongedierteproblemen te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid.

1. Contact

Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat onze technicus contact met u opneemt.

Gecertificeerde technicus
24/7 bereikbaar
Binnen 24 uur contact

2. Inspectie

We inspecteren, in overleg, uw lastsituatie op locatie en bieden u een passende offerte aan.

Afspraak geschikt moment
Oplossing aandragen
Gecertificeerd

3. Uitvoering

Onze gecertificeerde servicemedewerkers voeren de afgesproken behandeling uit.

Bestrijding z.s.m. uitvoeren
Milieubewuste aanpak
Diervriendelijke bestrijding

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw last wordt op voorhand bepaald.

Gratis preventieadvies
Na bestrijding
Ondersteuning bij audits

Hoe houdt u ratten op afstand?


Om een rattenprobleem te voorkomen is bescherming van uw bedrijf of woning een vereiste. Omdat kleine ratten door een opening van 1 cm kunnen kruipen is dichten van gaten belangrijk. Tevens raden wij aan deurborstels of strips rond uw bedrijf of woning te plaatsen.

Het is belangrijk dat ratten niet aangetrokken worden door voedsel; verpak voedsel in plastic of metalen bakken en maak regelmatig schoon onder werkbanken, fornuizen en koelkasten.

Zorg er buiten voor dat afval in afgesloten bakken wordt bewaard en doe geen vlees op composthopen.

Ratten kunnen uit het riool omhoogkomen door kapotte buizen. Het is daarom belangrijk te controleren of al het leidingwerk in goede staat van onderhoud verkeert.

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven