Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Huiszwam


Huiszwam is de ernstigste soort houtrot in gebouwen. Anders dan andere schimmels heeft huiszam geen vochtige omgeving nodig om te groeien en kan het zich eenvoudig door het gele gebouw vergeven in onaangetast hout.

Het hout waar de huiszwam in zat kan compleet verkruimelen dit komt omdat de huiszwam een schimmel is die de cellulose in hout vernietigt. Als er niets aan de huiszwam gedaan word kan het hele gebouw instorten omdat het de bouwkundige integriteit aantast.

Het zijn vaak oudere gebouwen waar huiszwam word aangetroffen dit neemt niet weg nieuwe gebouwen er zeker ook vatbaar voor zijn.

Huiszwam kan zich, als het zich eenmaal gevestigd heeft, snel door een gebouw en aangrenzende panden verspreiden. Als het onmiddellijk na ontdekking behandeld wordt, zijn de kosten van behandeling en reparatie lager dan wanneer een besmetting zich verder verspreid heeft.


Hoe wordt huiszwam behandeld?


Huiszwam is een zeer agressief soort rot en zeer moeilijk onder controle te krijgen. Huiszwam vraagt om directe vakkundige behandeling, om verdere verspreiding en aantasting van gebouwen te voorkomen.


Het huiszwam onderzoek


Voor Rent 2 Prevent met een eventuele behandeling begint, voert een specialist een grondige inspectie uit om de omvang van de huiszwam te bepalen. Daarbij wordt ook gecontroleerd op bijkomende problemen als andere rot of vocht.

Alle risicoplekken moeten worden gecontroleerd. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles weer netjes wordt teruggezet en opgeruimd.

Het onderzoek zal aantonen of de huiszwam zich verspreid heeft, wat de juiste behandeling is en of er eventueel hout moet worden vervangen.

Dit word allemaal verwerkt in een offerte en toegelicht doormiddel van genomen foto’s. We zijn dan ook uit om een passende oplossing te vinden voor ieder probleem.


Huiszwambehandeling


Indien wij over gaan tot een behandeling van de huiszwam doorlopen wij de volgende stappen:

  • Eventueel vocht drogen om de verspreiding van huiszwam en de sporen ervan te vertragen.
  • Verwijdering van al het aangetaste hout, waaronder hout achter plinten, lambrisering en tengelwerk. Het kan nodig zijn pleisterwerk te verwijderen om het daarachterliggende houtwerk te controleren op verschijnselen van huiszwam.
  • Het schuren en diep reinigen van alle oppervlakten, waaronder bakstenen en pijpen, om alle overblijfselen van de huiszwam en zijn sporen te verwijderen.
  • Het toepassen van een antischimmel behandeling op het overgebleven hout en het metselwerk.
  • Het vervangen van al het verwijderde hout met hout dat tegen huiszwam behandeld is.
Er moet goed op gelet worden dat hout, stof en vuil zorgvuldig wordt verwijderd en verbrand, zodat het geen sporen van de huiszwam kan verspreiden naar andere gedeeltes van het gebouw.

Constructiehout dient alleen behandeld of verwijderd te worden door onze ervaren houtbewerker, die weet hoe het gebouw tijdens de werkzaamheden gestabiliseerd moet worden en of reparaties sterk genoeg zijn om de last te dragen. Nalatigheid in deze kan ertoe leiden dat uw pand instort.
Waarom Rent 2 Prevent?


Met meer dan dertig jaar ervaring in het behandelen van houtproblemen behoren wij tot de top, vakmanschap en behandelmethoden als Rent 2 Prevent voor het aanpakken van huiszwam.

Maar niet alleen onze technische vaardigheden zijn van belang. Wij doen ons uiterste best zo min mogelijk overlast te veroorzaken en ruimen we alles netjes op. Dat is onderdeel van onze servicebelofte aan u.

Neem vandaag nog contact met ons op en raat met de experts - wilt u meer advies over een huiszwamprobleem of wilt u een gratis inspectie, bel ons dan op 026 - 382 39 16.


Werkomschrijving en garantie


Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven