Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Wespen


Om het risico op een wespenoverlast te verminderen zijn er maatregelen die getroffen kunnen worden rondom het huis. U verkleint dan de kans op een pijnlijke steek of een mogelijk levensbedreigende situatie als het gevolg van een allergische reactie.

In het geval van een wespensteek raden wij u aan om de richtlijnen voor het behandelen van een insectensteek te raadplegen. Bent u allergisch voor wespensteken, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw huisarts of bel 112.

Indien u een wespennest heeft ontdekt, adviseren wij u om een professional van Rent 2 Prevent te laten komen om deze voor u te bestrijden.

In het geval van bijen en hommels kunnen wij helaas weinig voor u betekenen. Deze insectensoorten zijn namelijk beschermd en mogelijk niet worden bestreden.

Last van wespen


Een wespennest kunt u herkennen aan papier-achtige wanden. De bouw van een wespennest wordt vaak begonnen door de koningin in het voorjaar. Later nemen de “werksters” dit over. De gemiddelde grootte van een nest is rond de 30 cm. Één nest kan wel duidend wespen bevatten. Worden de wespen gestoord, dan ontstaat er mogelijk een zwerm die in de aanval gaat.

Wespennesten worden vaak gevonden in vlieringen, schuren en dakranden. En met name wanneer de zomer ten einde komt, is het gevaar het grootst. Wespen worden rond deze tijd agressiever.

Mocht u een wespennest ontdekken, laat deze dan zo spoedig mogelijk bestrijden door een professional.

Om de wespen te bestrijden, aangepast op het soort, beschikken wij over de nodige vakkennis en middelen om dit op een effectieve manier aan te pakken.

Wespenplaag herkennen

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven