Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Spinnen


Meestal bijten spinnen mensen niet echter zijn er 2 soorten die als gevaarlijk worden beschouwd; De bruine kluizenaar en de zwarte weduwe. Deze komen niet in Nederland voor. De meeste spinnen hebben dus weinig of geen effect op mensen en vereisen geen aandacht. Echter zijn er veel mensen met een grote angst voor spinnen.

Spinnen in uw woning of bedrijf kunnen erg vervelend zijn. Ze leven in donkere en warme ruimten zoals kieren en hoeken in uw woning of pand. Anderen zitten liever buiten in uw schuur of bij een lamp. De meeste hinder van spinnen word ervaren door hun spinnenwebben.

Spinnen in Nederland


Wereldwijd zijn er meer dan 35.000 spinnensoorten, in Nederland komen ongeveer 650 spinnensoorten voor. Ze komen voor in vele verschillende kleuren en afmetingen, maar zijn eenvoudig te herkennen aan hun 8 poten. Spinnen zijn nuttige dieren omdat ze diverse soorten insecten eten, inclusief insecten die een plaag kunnen vormen.

Gewone huisspin spin die in huis het meest voorkomt.
Trilspin of Kelderspin Zeer lange, dunne poten; schud zijn lichaam snel heen en weer in het web wanneer hij wordt gestoord.
Wolfspin grote, “harige” spin, wordt vaak verward met een tarantula; spanwijdte van 7,5 cm.
Zakspin meestal lichtgeel, grijs of groen van kleur; waarschijnlijk verantwoordelijk voor de meeste spinnenbeten die binnen plaatsvinden.


Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven