Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Vliegen


Vliegen nemen mogelijke gezondheidsrisico’s met zich mee. Dit geldt voor u, maar ook voor uw gezin, medewerkers, klanten en dieren. Mogelijke ziektes die worden verspreidt door vliegen zijn: salmonella, parasitische wormen en tuberculose. Naast de gezondheidsrisico’s, is ook het bijten van sommige vliegen een reden om een vliegenplaag te bestrijden.

Wanneer een kleine vliegenplaag niet wordt opgemerkt, kan dit al snel uitlopen dor een grote plaag. In sommige gevallen groeien vliegen in enkele dagen al uit tot een volwassen vlieg. Een vliegenplaag ontwikkelt zich vaak op plekken waar het niet wordt opgemerkt, denk daarbij aan de zolder. Ook kan het zijn dat vliegen afkomen op de geur van een dood dier. Het is dus mogelijk dat er een vliegenplaag ontstaat door toedoen van een dode muis.

Om de vliegen te bestrijden, aangepast op het soort, beschikken wij over de nodige vakkennis en middelen om dit op een effectieve manier aan te pakken.

Vliegen in huis bestrijden


Het herkennen van een vliegenplaag


  • Dichtbij elkaar liggende uitwerpselen - zo groot als een speldenknop: deze vindt u vaak op kozijnen, vensterbanken en in lampen.
  • Insecten - (dood en levend): wanneer u vliegen in grote hoeveelheden ontdekt in de buurt van bijvoorbeeld afvalbakken, is het mogelijk dat er een groter probleem is. Verder trekt stilstaand water in bijvoorbeeld een dakgoot of in plantenpotten ook vliegen aan.
  • Maden - (vliegen in larvenstadium): Een plek waar u maden ontdekt, is mogelijk een broedplaats voor vliegen. Maden worden met name gevonden in de buurt van rottende voedingsmiddelen.
  • Evaluatie en verbetering - met de klant wordt teruggekeken naar de bereikte resultaten in de afgelopen periode en worden zo nodig corrigerende acties opgesteld. Voorts worden voor de komende periode doelstellingen ter verbetering van het IPM plan opgesteld.

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven