Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Dit moet je weten als je een duivennest hebt


Duiven kunnen voor veel overlast zorgen. Denk hierbij aan: uitwerpselen, verspreiden van ziektes en ze zijn erg lawaaiig. Tevens zijn ze door hun snelle voortplanting in grote getale aanwezig.

Duiven behoren tot de categorie ongedierte. Dit houd in dat ze in grote aantallen aanwezig zijn en ze zich goed kunnen aanpassen aan de menselijke leefomgeving. Oorspronkelijk leven duiven op rotsen echter hebben ze zich aangepast door te eten van ons afval en etensresten op straat en hebben ze voldoende schuil mogelijkheden in de grote steden.



Kun je een duivennest bestrijden?


Duivenoverlast kun je bestrijden door het aanbrengen van wering. Denk hierbij aan duivenpinnen, gaasframes of netten. Echter mogen deze maatregelen niet altijd genomen worden zeker niet als er zich al nesten bevinden.

In het geval van een nest moet er gewacht worden te dat de jongen uitgevlogen zijn. Daarna mogen pas preventieve maatregelen toegepast worden. Doordat de eieren van duiven pas na 17 dagen uitkomen en de jongen dan nog ca. 4 weken in het nest blijven kan het wel tot 2 maanden duren voordat maatregelen getroffen kunnen worden.



Wat zijn de risico's van een duivennest?


Doordat duiven gewoontedieren zijn komen ze vaak terug naar de zelfde plek. Dat betekend dus ook dat alle jonge duiven die uit een nest zijn gekomen vaak terug keren naar diezelfde plaats. Hierdoor ontstaat er dus in zeer korte tijd veel overlast. Hierdoor is het zeer belangrijk om preventieve maatregelen te nemen zodat ook de terugkerende jongen niet meer op uw pand of woning komen. Er zijn veel wering mogelijkheden die onopvallend zijn en niet gezien worden op of om uw gebouw.

Heb je op dit moment last van duiven of een duivennest of een duivennest op het dak? Neem dan per mail contact op met de vogelweringsexperts van Rent 2 Prevent of bel ons op.



Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven