Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Wespennest herkennen


Iedereen kent het, wespen in of rondom uw woning/pand. Erg vervelend en veel mensen hebben een angst voor wespen.

Als u veel wespen waarneemt bij uw woning of pand is het hoogstwaarschijnlijk dat er een wespennest in de buurt zit. Bestrijding hiervan raden wij dan ook aan omdat een wespennest kan uitgroeien tot wel 5000 wespen.

Als u een wespennest in een vroeg stadium ontdekt is het verstandig hem direct te laten bestrijden. Een wespennest gaat nooit vanzelf over en afwachten is meer risico lopen tot het moment dat u hem laat bestrijden.

Een wespennest word gebouwd van gekauwd hout en speeksel. Dit zorgt voor de bekende “papieren” uitstraling.

Wespen bouwen hun nest vaak op beschutte plaatsen, ook in spouw muren en ruimtes tussen wanden en dak word vaak een nest gebouwd. Hierbij kunt u het nest dus niet zien. Om het nest dan te herkennen moet u letten op de aanvlieg routes of openingen waardoor de wespen in en uitvliegen.Het verschil tussen wespen en bijen


De specialisten van Rent 2 Prevent krijgen vaak de vraag of het om bijen of wespen gaat. Ze zijn er dan ook op getraind te herkennen met welke plaagdieren ze te maken hebben. Aan bijen word dan ook niets gedaan. Bijen zijn een beschermde diersoort en kunnen weggehaald worden door een imker.

Echter gaat het vaak wel om een wespennest. Dan voeren de specialisten van Rent 2 Prevent ook een bestrijding uit om u direct van uw wespenprobleem af te helpen.

Professioneel wespen bestrijden


De bestrijding van een wespennest moet u te allen tijde aan een specialist overlaten. Wij hebben de juiste beschermingsmiddelen en methodes om een wespennest efficiënt te bestrijden.

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven