Neem 24/7 contact met ons op via 085 - 060 5105 (na 20:00 uur alleen voor echte calamiteiten) of mail ons

Bedwantsen herkennen


Een bedwants besmetting hoef u niet altijd te zien. Bedwantsen zitten gedurende de hele dag verborgen in kleine kieren en gaten. Alleen om te voeden komen ze ’s nachts uit hun schuilplaats om het bloed van mensen te drinken.

De meeste besmettingen komen aan het licht nadat er beten worden ontdekt of herkend.


Bedwantsen herkennen: herken de signalen


  • Kleine, donkere bloedvlekjes op de lakens en beddengoed De bloedvlekjes op lakens, beddengoed en op andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwantsbesmetting. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. De uitwerpselen zijn tussen de 0,5 en 1 millimeter groot. Bloedvlekjes op het beddengoed kunnen uiteraard ook andere oorzaken hebben. Echter, indien meerdere signalen herkend worden, kunnen de bloedvlekjes wijzen op de aanwezigheid van bedwantsen.
  • Zoete, vieze geur In het geval van een grote besmetting zijn bedwantsen ook te ruiken. Bedwantsen verspreiden een misselijkmakende zoete geur. Bedwantsen hebben geurklieren, waaruit ze een olie-achtige afscheiding produceren. Dit dient ter afwering van vijanden, als ook voor de voortplanting.
  • Levende bedwantsen (zowel volwassen & jonge nimfen) Bedwantsen zijn kleine insecten en zitten goed verstopt in naden en kieren. Volwassen bedwantsen zijn 5 mm lang. Voordat ze zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur, maar naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Bij hele grote besmettingen kan het voorkomen dat u de bedwantsen ziet lopen. Bedwantsen verstoppen zich vaak in de naden van het matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord of in nachtkastjes.
  • Eitjes Hoewel heel klein en moeilijk te zien, kunt u kleine wittige eitjes zien. Ze zijn doorzichtig en smal. Eitjes worden vaak gevonden in de naden van het matras of in andere scheuren en kieren waar bedwantsen zich verstoppen.
  • Vervellingshuidjes Bedwantsen vervellen vijf keer voordat ze volgroeid zijn tot volwassen insect. De vervellingshuidjes zijn meestal te vinden in de buurt van hun nest. De huidjes zijn licht, bijna doorzichtig en hebben de vorm van een bedwants.

Hoe kunnen wij u helpen?


Bestrijding voor bedrijven